Jukka Peltokoski ja Timo Santavuo nousivat uusina jäseninä valtuuskuntaan

Osuustoimintakeskus Pellervo ry:n vuosikokouksessa päätettiin myös valtuuskunnan jäsenistä. Kokonaan uusina aloittavat asianajaja Timo Santavuo Porista S-ryhmästä kaupan alan edustajana (2022-2023) ja koulutustuottaja Jukka Peltokoski Tampereelta Coop Finlandin eli uusosuustoiminnan edustajana (2022-2025).

Erovuoroisista seuraavat valittiin jatkamaan toimikaudelle 2022-2025:

  • Elintarvikeala: Mikko Korte, Laaksojen Maitokunta, Arlan tuottajat; Katariina Lampela, Osuuskunta Pohjolan Maito, Valioryhmä; Pentti Suokannas, Osuuskunta Tuottajain Maito, Valioryhmä
  • Finanssiala: Jaakko Halkilahti, LähiTapiola, Etelä Keskinäinen Vakuutusyhtiö, LähiTapiola -ryhmä; Seppo Kietäväinen, Suur-Savon Osuuspankki, OP-ryhmä; Antti Turkka, Oulun Osuuspankki, OP-ryhmä
  • Kaupan ala: Jussi Suomaa, Osuuskauppa Hämeenmaa, S-ryhmä
Jaa artikkeli

Lue myös

Pellervon lausunto kestävyysraportointidirektiivin kansallista implementointia koskevien säännösten alkuvaiheen valmisteluun

Edustamiemme osuustoiminnallisten yritysten osalta pidämme ensisijaisen tärkeänä sitä, että valmistelussa huomioidaan osuustoiminnallisten yritysten osakeyhtiöistä poikkeava liiketoimintamalli. Osana kestävyysraportointidirektiivin kansallista voimaansaattamista tulisi kirjanpitolakiin ottaa säännökset, joiden mukaisesti ryhmärakenteella toimivilla osuuskunnilla on osakeyhtiöitä vastaava mahdollisuus siihen, että yksittäiset  osuuskunnat vapautetaan konsernirakenteella toimivien osakeyhtiöiden tavoin raportointivelvollisuudesta, jos osuuskuntien omistaman keskusyhteisön toimintakertomukseen  sisällytetään omistajaosuuskuntien vastuullisuustiedot.