Uutiskirje 12.4. Osuustoiminnan on erottauduttava

Pellervon Päivässä (7.4.) hyödynnettiin jälleen onnistuneesti HowSpace-verkkoalustaa, jossa osallistujat saivat sekä ennen että jälkeen tapahtuman ottaa kantaa päivän aiheeseen. Tähän mennessä alustalla on keskusteltu jo yli sadan kommentin verran.

Tuoreen tutkimustiedon mukaan osuustoimintayrityksiä ei nähdä dynaamisina tai innovatiivisina. Verkkokeskustelussa syiksi arveltiin muun muassa toimintaa perinteisillä toimialoilla. Osuuskunnat eivät Suomessa näy vaikkapa ruuan kuljetuspalveluissa tai IT-alalla, toisin kuin kansainvälisesti.

Osuustoimintayritysten tulisi olla rohkeampia edistämään vastuullisuusmielikuvaansa. Jäsenlähtöistä, paikallista ajattelua kannattaisi korostaa. Monet tervehtisivät ilolla, että isot tukisivat aktiivisesti pienten osuuskuntien syntyä ja kasvua. Tarpeita tälle on esimerkiksi sotealalla ja alustataloudessa.

Osuustoiminta-sanastakin keskusteltiin. Sitä ei juuri kukaan ehdottanut vaihtoon. Pikemmin toivottiin brändin kirkastamista.

Kiitokset vielä kaikille Pellervon Päivään osallistuneille!  

Hyvää Pääsiäistä!

Kari Huhtala
vt. toimitusjohtaja

Uutiskirjeeseen

Jaa artikkeli

Lue myös

Hyvää joulua!

Vuodenkierto lähenee päätepistettään. Kohta koittaa hetki, jolloin vetäydymme kukin tavallamme...

Uutiskirje 17.8. Uuden äärellä

usi alkaa pitkästä aikaa toistemme lähitapaamisilla. Työpaikoilla, seminaareissa, asiakastilanteissa. Osuustoimintakeskus Pellervossa olemme lähes juhlamielellä, kun saamme nyt käyttöömme saneeratut tilat Simonkatu 6:ssa Helsingissä.