Osuustoiminnan esiintuomiselle kouluissa on paljon mahdollisuuksia

Marraskuun Pellervon Aamussa vieraana olivat opetusneuvos Kristina Kaihari Opetushallituksesta ja vuorineuvos Taavi Heikkilä, joka toimii Executive in Residence -virassa Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulussa. Aiheena oli osuustoiminnan opetus suomalaisessa perus- ja lukiokoulutuksessa. 

Krisitina Kaihari totesi, että valtakunnalliset opetussuunnitelman perusteet ovat hyvin yleisiä, asiasisältöjä siellä ei juurikaan luetella. Päätäntävalta opetussisältöjen suhteen on toisaalta opetussuunnitelmia laativilla kunnilla ja käytännön soveltamiseen liittyviä ratkaisuja tekevillä opettajilla - ja toisaalta oppimateriaalien tuottajilla. Sekä oppikirjojen kustantajilla että yrittäjyyttä ja talouskasvatusta edistävillä järjestöillä, joiden materiaaleja laajasti suomalaiskouluissa käytetään.

Jaa artikkeli

Lue myös