#OsuuskuntaElämää -kampanja menestyi TikTokissa ja Instagramissa

Mikä on osuuskunta? -teemaisen kampanjan kolmas aalto nähtiin sosiaalisessa mediassa touko-kesäkuun vaihteessa. Asian sanoittajia eli yhteistyökumppaneita ovat tänä vuonna tiktokkaajat Weksii ja Nino sekä Instagramissa toimivat somevaikuttajat Jasmin Muurinen ja Laurrenna. Pellervon kanssa tämän vuoden kampanjan taustalla ovat SOK, OP Uusimaa ja Valio.

Yhteensä nämä neljän vaikuttajan kampanjasisällöt ovat keränneet Instagramissa noin 95 000 näyttökertaa, jolla on tavoitettu 52 000 erillistä katsojaa sekä TikTokissa 1,1 miljoonaa näyttökertaa, joiden takana on 234 000 käyttäjätiliä.

Instagramissa SOK:n ja OP Uusimaan viestejä sisältäneet julkaisut saivat aikaan 5200 tykkäystä tai kommenttia. TikTokissa Valion ja SOK:n kanssa tehdyille osuuskunta-sisällöille vastaava luku oli 20 000. Nämä antavat myös viitteitä siitä, että kohdeyleisö on ollut sisällöstä kiinnostuneita.

Kampanjan vaikuttajat valittiin mukaan paitsi heidän oman kiinnostuksensa niin myös kohderyhmien sopivuuden näkökulmasta. OsuuskuntaElämää -kampanjan tavoitteena on puhutella 16-30 -vuotiaita. Näistä vaikuttajista Nino Ärling ja Weksii eli Henry Weckström ovat nimenomaan nuoremman kohderyhmän suosikkeja, valittiinpa Weksi viime vuonna jopa vuoden TikTokkaajaksi somevaikuttajan omassa Tubecon Awards -gaalassa.

Jasmin Muurisen toivottiin herättävän keskustelua 43 000 seuraajansa keskuudessa ja Laurrennan eli Laura Mäntylän seuraajien parista puolestaan haetaan ajatusjohtajuutta sekä yrittäjyyteen että vastuullisuuteen liittyvissä teemoissa.

Syksyllä myös YouTubea

Kampanja saa jatkoa syys-lokakuussa, jolloin tehdään yhteistyötä myös YouTube-sisältöä tuottavan Ikilomalla-kanavan tekijöiden ja Sodankylässä asuvan Inari Fernandezin kanssa. Inari tekee Instagram- sisältöä Äidin Puheenvuoro -tililleen. Myös Jasmin Muurisen kanssa jatketaan.

Nyt nähdyistä vaikuttajista toisella kierroksella ovat Weksi, Jasmin ja Laura, jotka olivat mukana jo viime vuoden kampanjassa. Tällöin someyhteistyötä kokeiltiin ensimmäisen kerran osana keinovalikoimaa nuorten tavoittamisessa osuuskunta-asialla. Kampanjassa oli silloin mukana Pellervon lisäksi Tradeka, POP Pankki ja Pohjois-Karjalan Osuuskauppa PKO.

Kaikista kampanjasisällöistä ohjataan tänäkin vuonna OsuuskuntaElämää.fi-verkkosivulle, jossa yritysmuodosta ja sen monista mahdollisuuksista kerrotaan enemmän sekä ohjataan lisätiedon lähteille. Sieltä löytyvät myös kaikki somevaikuttajien kampanjalle tekemät sisällöt niin TikTokissa, Instagramissa kuin Youtubessakin.

OsuuskuntaElämää -sivusto

Jaa artikkeli

Lue myös

Pellervo hakee korkeakouluharjoittelijaa

Osuuskuntien Keskusjärjestö Pellervo etsii korkeakouluharjoittelijaa määräaikaiseen työsuhteeseen sopimuksen mukaan alkaen maalis-toukokuussa 2024. Harjoittelun kokoaikainen kesto on 2-3 kuukautta, mutta työtunnit voi jakaa haluamallaan tavalla 20-37,5 viikkotunniksi. Harjoittelijan tehtävänä on selvittää lukioissa, ammattioppilaitoksissa ja ammattikorkeakouluissa toimivien oppilaitos- ja opiskelijaosuuskuntien nykytilaa ja kehittämistarpeita.

Data ja yhteistyö – näihin kiteytyy niin suurten kuin pienten yritysten vastuullisuustyö lähivuosina

Yritysten toimintakenttä on valtavassa muutoksessa. Vaikka jatkuvasti lisääntyvä ja kiristyvä kestävyyssääntely ei välttämättä suoraan koske pieniä ja keskisuuria yrityksiä, välillisesti pankkien ja rahoittajien kautta sekä osana arvoketjuja vaikutuksilta ei voi välttyä. Pellervo järjesti 18.1. tilaisuuden, jossa keskusteltiin siitä mitä pk-yritykset voivat odottaa ja miten niiden tulisi toimia jo nyt ja erityisesti tulevaisuudessa, jotta niiden toimintaedellytykset markkinoilla säilyvät

Petri Pitkänen jatkaa Pellervon hallituksen puheenjohtajana

Osuuskuntien Keskusjärjestö Pellervon hallituksen puheenjohtajaksi on nimetty LähiTapiola -ryhmän johtaja, espoolainen Petri Pitkänen. Hänen valintansa uudelle kolmevuotiskaudelle eli vuosiksi 2023-26 hallituksessa teki järjestön valtuuskunta, joka kokousti perjantaina Helsingissä.

Tietosuoja-asetusten hallintakeskus

Sivuston evästeet

Evästeet ovat pieniä tekstitiedostoja, joita verkkosivustot tallentavat tietokoneellesi tai mobiililaitteellesi, kun käyt sivustolla. Evästeet tallentavat erilaisia tietoja laitteestasi; esimerkiksi selaimen kielen, laitteen sijainnin ja tekniset ominaisuudet.

Evästeitä ei käytetä henkilöllisyyden tunnistamiseen, evästeitä käytetään ainoastaan edellä kuvattuun tarkoitukseen.

PHPSESSID, wordpress_test_cookie, tk_tc, tk_ai, gdpr[consent_types], gdpr[allowed_cookies]

Google Analytics -evästeet

Käytämme Google Analytics -ohjelmaa kerätäksemme tietoja siitä, miten sivustoa käytetään ja miten voimme parhaiten tarjota käyttäjille heidän tarvitsemiaan tietoja.

_ga, _gid
_ga, _gid