Työosuuskunta.fi -palvelu on nyt netissä

Työosuuskunta.fi -palvelu on nyt netissä

4.11.2016

Tampereen yliopiston johtamiskorkeakoulun Tutkimus- ja koulutuskeskus Synergos on julkaissut osuuskunnille uuden palvelualustan, joka luo kasvumahdollisuuksia uudelle työlle ja yritystoiminnalle.

Jussi Linnaranta Metsäliitto Osuuskunnan hallitukseen

3.11.2016

Metsäliitto Osuuskunnan hallintoneuvosto on valinnut 2.11.2016 pidetyssä kokouksessa osuuskunnan hallituksen uudeksi jäseneksi 1.1.2017 alkaen maatalous- ja metsätieteiden maisteri, agronomi, Jussi Linnarannan.

Timo Niskasen väitteli EU-Sääntelystä ja osuuskunnan itsemääräämisoikeudesta – väitöskirja nyt myynnissä

Timo Niskasen väitteli EU-Sääntelystä ja osuuskunnan itsemääräämisoikeudesta – väitöskirja nyt myynnissä

24.10.2016

YTM Timo Niskasen väitteli 22.10. aiheesta ”EU-sääntely osuuskunnan itsemääräämisoikeuden rajoittajana. Paikallisosuuspankit yhteistyöryhmästä yhteenliittymiin” Itä-Suomen yliopistossa sosiaalipolitiikan alalta. Vastaväittäjänä toimi professori (emer.) Tapani Köppä Helsingin yliopistosta ja kustoksena emeritusprofessori Juhani Laurinkari (emer.) Itä-Suomen yliopistosta.

Blogissa: Karilta irti – Suomen ranking kestää vertailun

17.10.2016

Maamme menestys perinteisissä kilpalajeissa on viime vuosina ollut laihanlainen. Nokian jälkeen yrityssarjan kärkipaikoille ei ole ollut asiaa. On yksi ranking, jossa Suomi menestyy. Osuuskuntamme ovat kovaa valuuttaa maailmantilastossa.

Karilta irti – Suomen ranking kestää vertailun

17.10.2016

Maamme menestys perinteisissä kilpalajeissa on viime vuosina ollut laihanlainen. Nokian jälkeen yrityssarjan kärkipaikoille ei ole ollut asiaa. On yksi ranking, jossa Suomi menestyy. Osuuskuntamme ovat kovaa valuuttaa maailmantilastossa.

Osuustoimintaväitös Itä-Suomen yliopistossa 22. lokakuuta

17.10.2016

YTM Timo Niskasen sosiaalipolitiikan alan väitöskirja ”EU-sääntely osuuskunnan itsemääräämisoikeuden rajoittajana. Paikallisosuuspankit yhteistyöryhmästä yhteenliittymiin” tarkastetaan yhteiskuntatieteiden ja kauppatieteiden tiedekunnassa.

Suomalaisen Työn Liitto on myöntänyt Yhteiskunnallinen yritys -merkin ylöjärveläiselle Osuuskunta Taidokkaille

14.10.2016

Ylöjärveläiselle Osuuskunta Taidokkaille on myönnetty Yhteiskunnallinen yritys -merkin käyttöoikeus. Osuuskunta Taidokkaat on työosuuskunta, joka tuottaa monipuolisia palveluita kotitalouksille, yrityksille ja julkisille organisaatioille. Yhteiskunnallinen yritys -merkki voidaan myöntää yrityksille, joiden ensisijainen tavoite on ratkaista yhteiskunnallisia haasteita ja ne käyttävät myös vähintään puolet voitostaan tähän. Tärkeää on myös toiminnan avoimuus ja vastuullisuus – näillä yrityksillä on arvot

Tutustumassa Gardajärven ympäristön yritysten yhteistoimintaan

Tutustumassa Gardajärven ympäristön yritysten yhteistoimintaan

12.10.2016

Olen tällä viikolla Joroisten lukio Osuuskunta Eihvelin kanssa Gardajärven ympäristöön ja sen yrityksiin tutustumassa. Pääpainona on osuuskunnat, mutta käymme myös muutamassa perheyrityksessä, sekä erikoisuuten osuuskunnan pyörittämään kouluun Arcon kylässä.

KKV päätti SOK:n kanta-asiakasjärjestelmää koskevan selvityksen

11.10.2016

Kilpailu- ja kuluttajavirasto (KKV) tiedotti, että se on päättänytt Suomen Osuuskauppojen Keskuskunnan (SOK) kanta-asiakasjärjestelmää tarkastelevan selvityksen. Selvityksessä ei ole saatu kilpailun rajoittumisesta näyttöä, jonka perusteella selvitystä olisi ollut syytä jatkaa.

Opetushallitus palkitsi Kiipulan osuuskunnan ja tiimioppimisen mallin

11.10.2016

Opetushallituksen Ammatillisen koulutuksen parhaat käytännöt -kilpailuun ilmoitettiin 151 ehdotusta, joista viisi nousi palkinnoille. Kiipulan ”Tiimioppiminen tiimiyrittäjänä – osuuskunta oppimisen ympäristönä ammatillisessa erityisopetuksessa” oli yksi näistä.

Blogissa: Karilta irti – Kasvisruuat uusi trendi

10.10.2016

”Toimistojen kahvituvissa kiistellään, pitääkö kasvispihvejä terästää basilikalla vai ei. Miten tässä näin on käynyt”, kysytään Pellervon osuustoimintajohtajan Kari Huhtalan blogitekstissä.

Kasvisruuat uusi trendi

10.10.2016

Ruokakauppaan kuuluu kummia. S-ryhmän Antti Oksan mukaan kasvikset ovat nyt kaikkein nopeimmin kasvava ruokakulutustrendi (IL 30.9.). Saman kaupparyhmän Ilkka Alarotu sanoo asian vielä suoremmin: suomalainen härkäpaputuote on ohittanut porsaan sisäfileet ja lähentelee karjalanpaistilihojen myyntiä (MT 29.9.). Puoli vuotta sitten juuri kukaan ei tiennyt mitään nyhtökaurasta tai härkäpapugranolasta. Nyt ne ovat koko kansan huulilla. Toimistojen kahvituvissa