Muutosten sähköinen ilmoittaminen kaupparekisteriin ja Verohallintoon laajenee

Verhohallinto ja kaupparekisteri tiedottivat,  että muutosten ilmoittaminen sähköisesti kaupparekisteriin ja Verohallinnon rekistereihin laajenee 24.2.2016. Sähköiset ilmoitukset tehdään PRH:n ja Verohallinnon yhteisessä YTJ-palvelussa. Myös osuuskunnat ja osuuspankit voivat jatkossa ilmoittaa mm. sääntömuutokset sähköisesti.

Myös yrityksen edustajien muutoksen sekä toiminimi, rinnakkaistoiminimi ja aputoiminimi -ilmoituksen tekeminen sähköisesti mahdollistuu.

Yritykset voivat jatkossa ilmoittaa myös muutoksen arvonlisäverovelvollisten rekisteriin, ennakkoperintärekisteriin ja työnantajarekisteriin. Lisäksi Verohallinnolle voidaan ilmoittaa sähköisesti uusi päätoimiala.

Lisätietoja PRH:n verkkosivuilta (www.prh.fi/), Verohallinnon verkkosivuilta (www.vero.fi/), sekä www.ytj.fi/.

 

Jaa artikkeli

Lue myös

Yritysten rooli järjestöjen ja tapahtumien kumppanina kasvaa

Vapaaehtoissektorin ja yritysten välinen suhde on muutoksessa. Monet sote-sektorin, kulttuurialan ja urheilutoiminnan toimijat ovat perinteisesti olleet riippuvaisia julkisesta rahoituksesta. Valtion ja kuntien talouden säästöt vaikuttavat näiden toimijoiden toimintaan merkittävästi.