Osuustoiminnan uuden tulemisen pioneeri Sataosaajat Osuuskunta 20 vuotta

”Sataosaajat on omalla toiminnallaan uran aukaisijoita osuuskuntamallille; niin Porin alueella kuin valtakunnallisestikin.” totesi Pellervon toimitusjohtaja Sami Karhu Sataosaajat Osuuskunnan 20-vuotisjuhlassa Porissa.

Karhu totesi Sataosaajien olleen yritysneuvonnallaan kätilönä monille uusille osuuskunnille. ”Suomeen on luotu reilun parin vuosikymmenen aikana uusi tapa osallistua talouteen työosuuskuntien muodossa. Uskon, että olemme sittenkin vasta alussa ja ilmiöstä tulee yhä merkittävämpi vuosikymmenien kuluessa.” Sataosaajien tasavuotisjuhlaa vietettiin Porissa torstaina 12. helmikuuta 2015.

Valtakunnallisesti merkittävistä Sataosaajien kehitysprojekteista Karhu mainitsi ”yhteisomistajuudella yrittäjyyteen” –hanke, jossa haettiin ratkaisuja pienyritysten jatkajaongelmiin. ”Ajatus, että henkilöstö ostaa osuuskunan lukuun liiketoiminnan, on osaamiskeskeisillä aloilla liian vähän pohdittu malli. Sen aika tulee.”

Sataosaajat on työosuuskunta, eli se on jäsentensä omistama yritys. Sillä on noin kolmekymmentä jäsentä ja työntekijää. Osa heistä on ollut osuuskunnassa koko sen toiminta-ajan. Yrityksen toimialoina ovat hyvinvointi-, sähkö- ja yritys- ja koulutuspalvelut sekä käsityötuotteet.

Sami Karhun puhe kokonaisuudeessaan.

Jaa artikkeli

Lue myös

Kansainvälinen osuustoimintapäivä: Osuuskunnat rakentavat parempaa tulevaisuutta kaikille

Osuuskunnat juhlistavat jälleen 6. heinäkuuta Kansainvälistä osuustoimintapäivää. Tämän vuoden teeman ”osuuskunnat rakentavat parempaa tulevaisuutta kaikille" mukaisesti osuustoiminnallisilla yrityksillä on tilaisuus esitellä nykyisiä ja historiallisiakin panostuksiaan, joita ne ovat tehneet kestävän tulevaisuuden rakentamisen eteen ja YK:n kestävän kehityksen tavoitteiden saavuttamiseksi.