Osuuskunta sparraa ikäihmisten palveluohjaajia

Tiimityö- ja palautetaitoja, asenteen uudelleen suuntaamista kielteisestä myönteiseksi, kuuntelemisen merkitystä ja konkreettisia keinoja tiimin käynnistysvaiheeseen. Muun muassa tällaisia taitoja ovat ikäihmisten palveluohjaajat ja heidän esimiehensä oppineet Less Miserables osk:n työpajoissa.

Suomen itsenäisyyden juhlarahasto Sitran rahoittaman hankkeen myötä nuoret osuuskuntayrittäjät Maria Ruokonen ja Lauri Holja valmentavat hoiva-alan esimiehiä ja työntekijöitä tiimityöskentely- ja dialogitaidoissa sekä johtamisessa. Osallistavissa työpajoissa opitaan yhdessä tekemällä, tietoa jakaen ja luoden.

”Työpajassa oman tiimimme yhteishenki vahvistui, ja uskon että yhteen hiileen puhaltaminen välittyi myös muille osallistujille. Päivän aikana sain oivalluksia johtajuudesta sekä tiimin unelmista, ja opin miten itse voisin parantaa vuorovaikutustaitojani. Ratkaisukeskeinen toiminta asiakkaiden kanssa välittyy myös muihin kohtaamisiin – kohtaamisiin esimiehen ja tiimin kanssa sekä omien läheisten ja rakkaiden kanssa. Kun sen oivaltaa, on se tapa kohdata muita ihmisiä elämässä koko ajan läsnä”, Tampereen Kotitorin asiakasohjaaja Jenni Leijo kommentoi päivän antia.

Tarve tällaisille työyhteisöä rikastuttaville ja yhteistyötä lisääville koulutuspäiville näyttää olevan suuri. Ratkaisukeskeinen, arvolähtöinen ja valmentava toimintakulttuuri lisää tutkitusti työ- ja asiakastyytyväisyyttä ja sen lisäksi houkuttelee nuorta työvoimaa esimerkiksi vanhustyön pariin.

”Esimiehen on tunnistettava y-sukupolven erityispiirteet, koska hoitotyöstä pitää saada vetovoimainen ja hoitajien jaksamiseen pitää panostaa. Positiivinen ilmapiiri auttaa jaksamaan ja myönteinen elämänasenne luo miellyttävän työympäristön lisäämällä työhyvinvointia”, Tampereen Kotitorin palveluesimies Tuula Holja kommentoi.

Työpajoja on järjestetty osana kolmevaiheisia koulutuksia yhteistyössä Sitran, Tampereen kaupungin ja Tampereen Kotitori -toimintamallia tuottavan Mawell Care Oy:n kanssa.

”Työpajoissa käsitellyt aiheet ovat tärkeitä, koska toimintamallissamme asiakas on nostettu keskiöön. Jotta pystymme avoimesti ja asiakkaan toiveita kuunnellen toimia, tarvitsemme uudenlaista asennetta kohtaamiseen ja oman itsemme kehittämiseen. Sitran hankkeen tavoitteena on tämän toimintamallin levittäminen Tampereelta myös muualle Suomeen”, Tuula Holja kertoo.

”Nämä työpajat ovat vetäjillekin antoisia ja innostavia. Parasta tässä on, että saa oman työn kautta luoda hyötyä, arvoa ja parempaa fiilistä asiakkaillemme, asiakkaidemme asiakkaille sekä koko yhteiskuntaan”, Ruokonen iloitsee.

Less Miserables osk:n kotisivut

Jaa artikkeli

Lue myös

Ny arbetslivsprofessur vid Åbo Akademi

Åbo Akademi inrättar en ny arbetslivsprofessur vid Handelshögskolan. Professurens fokus kommer att ligga på hållbart entreprenörskap och kooperation inom små och medelstora företag och glesortsutveckling. Den affilierade professuren möjliggörs genom donationer som tillfallit universitetet genom den statliga motfinansieringskampanjen som avslutades i juni.

Tänä vuonna vietetään jo 100. Kansainvälistä osuustoimintapäivää

Perinteisesti heinäkuun ensimmäisenä lauantaina osuuskunnat eri puolilla maailmaa viettävät kansainvälistä osuustoimintapäivää (#CoopsDay). 2.heinäkuuta 2022 juhlitaan jo 100. kerran. Kymmenen vuotta sitten vietettiin YK:n kansainvälistä osuustoimintavuotta, joka toi esiin osuuskuntien ainutlaatuisen panoksen maailman kehittämiseen. Vuoden 2022 osuustoimintapäivän tunnuslause "Osuuskunnat rakentavat parempaa maailmaa" toistaa tutun kansainvälisen osuustoimintavuoden 2012 teeman.

Mari Kokko Osuustoimintakeskus Pellervon uudeksi toimitusjohtajaksi

Elinkeinoministeri Mika Lintilän erityisavustaja Mari Kokko on valittu Osuustoimintakeskus Pellervon ja Pellervo Median uudeksi toimitusjohtajaksi. Hän aloittaa tehtävissään syyskuun 1. päivä. Päätöksen toimitusjohtajanimityksestä teki Pellervon valtuuskunta kokouksessaan Helsingin Pasilassa tiistaina 28. kesäkuuta.

Yhteisöjen etäkokouksia koskeva hallituksen esitys hyväksyttiin eduskunnassa

Eduskunta hyväksyi vähäisin tarkennuksin 21.6.2022 hallituksen esityksen yhteisöjen etäkokouksia koskevista yhteisölakien muutoksista. Lakimuutokset tulevat todennäköisesti voimaan 1.7.2022. Etäkokouksia koskeva keskeisin muutos on mahdollisuus pitää osuuskunnan kokous pelkästään etäkokouksena, jos säännöissä niin määrätään.