Faban edustajistonvaalit käydään verkossa

Faban edustajiston marraskuussa järjestettävät vaalit ovat siirtyneet digiaikaan. Ehdokkaat esitellään kunkin omalla ehdokassivulla ja äänestäjät voivat vertailla heitä vastaamalla vaalikoneen seitsemään väittämään.

Faba kertoo uudistuksen tavoitteena olevan tavoite lisätä kiinnostusta osuuskunnan hallinnon valintaan ja tarjota vaalista tietoa mahdollisimman helpossa ja kiinnostavassa muodossa.

”Jo keväällä herättelimme kiinnostusta vaaleihin ja osuuskunnan hallintoon verkossa toimineen Faban Vaikuttajakoulun avulla. Sen, vaalikoneen ja ehdokassivujen linkki on Faban kotisivujen vaaliosiossa (www.faba.fi/vaalit ), jonne on koottu myös kaikki muu tarpeellinen tieto vaaleista”, Faban tiedotteessa kerrotaan.

Myös äänestäminen on mahdollista suorittaa sähköisesti. Jokainen jäsen saa kirjeen, jossa ovat tarvittavat tunnukset ja ohjeet sähköiseen äänestämiseen. Äänestäminen on edelleen mahdollista myös postiäänestystä käyttäen.

Myös ääntenlaskenta digitaalisesti

Faban vaaleissa myös ääntenlaskenta suoritetaan verkossa. Internetin vaalipalvelussa annettu ääni tallentuu äänestysjärjestelmään ja myös postitse lähetetyt äänet skannataan digitaaliseen vaalipalveluun.

Faban vaalissa käytettävät ehdokassivustot, vaalikoneen ja myös äänestys- ja ääntenlaskujärjestelmän toimittaa ja käytännön toimenpiteistä huolehtii Strålfors Oy. Järjestelmä on Den Norske Veritaksen sertifioima ja sitä käytetään mm. erilaisissa järjestövaaleissa myös muissa pohjoismaissa.

Faballa on kaksiportainen hallinto

Faba osk:lla on käytössään kaksiportainen hallinto. Edustajisto käyttää osuuskunnan ylintä päätäntävaltaa. Sen keskeisimpiä tehtäviä on osuuskunnan hallituksen sekä valmistelevan toimikunnan ja hallinnon tarkkailijoiden valinta. Edustajisto päättää myös osuuskunnan säännöistä sekä muista osuuskunnan toimintaan liittyvistä laajakantoisista asioista.

Jaa artikkeli

Lue myös

Sijoitusosuuskunta Arvo on matkalla pörssiin

Keski- ja Pohjoispohjanmaalle alueellista elinvoimaa toiminnallaan tavoitteleva osuuskunta tavoittelee osuuksiensa uudeksi kauppapaikaksi Helsingin pörssissä toimivaa First North -listaa. Siitä tulisi tämän markkinaympäristön ensimmäinen osuuskunta.

Uusi terveyskauppojen yhteisö BioPro osuuskunta luottaa kotimaisuuteen, kauppiasvetoisuuteen ja hyvään henkilökohtaiseen palveluun

Suomeen on syntynyt uusi terveyskaupan yhteisö, kun yhdeksän pitkän linjan terveystuotealan yrittäjää perustivat BioPro osuuskunnan. BioPron toiminta käynnistyi Espoossa keväällä 2022, kun ensimmäinen BioPro -nimen alla toimiva myymälä aloitti toimintansa Espoon Lippulaivassa. Tällä hetkellä kauppoja löytyy jo yhteensä 12 eri puolilla Suomea. Tammikuussa 2023 BioPro kauppiaat kokoontuivat osuuskunnan perustamiskokoukseen, jonka jälkeen yhteistoiminta pääsee virallisemmin käyntiin.