OP Ryhmältä 5 miljoonan euron lahjoitukset yliopistoille

OP Ryhmä on päättänyt lahjoittaa suomalaisille yliopistoille yhteensä 5 miljoonaa euroa vuosien 2015-2017 rahoituskierroksella. 

”Yliopistot ovat alueellisesti tärkeitä toimijoita ja elinvoimaisuuden lähteitä. Koulutus ja osaaminen turvaavat koko kansantalouden kehittymisen. OP haluaa tukea näin sekä koko Suomen että alueiden kilpailukykyä, jota yliopistot omalta osaltaan vahvistavat”, pääjohtaja Reijo Karhinen toteaa.

Viiden miljoonan euron kokonaisuus tulee koostumaan OPn keskusyhteisön sekä jäsenosuuspankkien lahjoituksista. Edellisellä rahoituskierroksella OPn lahjoitussumma, yhteensä 3,6 miljoonaa euroa, oli yksi suurimmista lahjoittajien joukossa.

Koulutukseen kohdistuvien leikkauspaineiden vuoksi yksityisten lahjoitusten merkitys yliopistoille korostuu entisestään, ja OP on päättänyt yhdessä nostaa lahjoitustensa tasoa. Yliopistolahjoitukset kuuluvat OPn yhteiskuntavastuun toimintaan ja muodostavat merkittävän osan ryhmän hyväntekeväisyyslahjoituksista.

Jaa artikkeli

Lue myös

Ny arbetslivsprofessur vid Åbo Akademi

Åbo Akademi inrättar en ny arbetslivsprofessur vid Handelshögskolan. Professurens fokus kommer att ligga på hållbart entreprenörskap och kooperation inom små och medelstora företag och glesortsutveckling. Den affilierade professuren möjliggörs genom donationer som tillfallit universitetet genom den statliga motfinansieringskampanjen som avslutades i juni.

Tänä vuonna vietetään jo 100. Kansainvälistä osuustoimintapäivää

Perinteisesti heinäkuun ensimmäisenä lauantaina osuuskunnat eri puolilla maailmaa viettävät kansainvälistä osuustoimintapäivää (#CoopsDay). 2.heinäkuuta 2022 juhlitaan jo 100. kerran. Kymmenen vuotta sitten vietettiin YK:n kansainvälistä osuustoimintavuotta, joka toi esiin osuuskuntien ainutlaatuisen panoksen maailman kehittämiseen. Vuoden 2022 osuustoimintapäivän tunnuslause "Osuuskunnat rakentavat parempaa maailmaa" toistaa tutun kansainvälisen osuustoimintavuoden 2012 teeman.

Mari Kokko Osuustoimintakeskus Pellervon uudeksi toimitusjohtajaksi

Elinkeinoministeri Mika Lintilän erityisavustaja Mari Kokko on valittu Osuustoimintakeskus Pellervon ja Pellervo Median uudeksi toimitusjohtajaksi. Hän aloittaa tehtävissään syyskuun 1. päivä. Päätöksen toimitusjohtajanimityksestä teki Pellervon valtuuskunta kokouksessaan Helsingin Pasilassa tiistaina 28. kesäkuuta.