OP Ryhmältä 5 miljoonan euron lahjoitukset yliopistoille

OP Ryhmä on päättänyt lahjoittaa suomalaisille yliopistoille yhteensä 5 miljoonaa euroa vuosien 2015-2017 rahoituskierroksella. 

”Yliopistot ovat alueellisesti tärkeitä toimijoita ja elinvoimaisuuden lähteitä. Koulutus ja osaaminen turvaavat koko kansantalouden kehittymisen. OP haluaa tukea näin sekä koko Suomen että alueiden kilpailukykyä, jota yliopistot omalta osaltaan vahvistavat”, pääjohtaja Reijo Karhinen toteaa.

Viiden miljoonan euron kokonaisuus tulee koostumaan OPn keskusyhteisön sekä jäsenosuuspankkien lahjoituksista. Edellisellä rahoituskierroksella OPn lahjoitussumma, yhteensä 3,6 miljoonaa euroa, oli yksi suurimmista lahjoittajien joukossa.

Koulutukseen kohdistuvien leikkauspaineiden vuoksi yksityisten lahjoitusten merkitys yliopistoille korostuu entisestään, ja OP on päättänyt yhdessä nostaa lahjoitustensa tasoa. Yliopistolahjoitukset kuuluvat OPn yhteiskuntavastuun toimintaan ja muodostavat merkittävän osan ryhmän hyväntekeväisyyslahjoituksista.

Jaa artikkeli

Lue myös

Sijoitusosuuskunta Arvo on matkalla pörssiin

Keski- ja Pohjoispohjanmaalle alueellista elinvoimaa toiminnallaan tavoitteleva osuuskunta tavoittelee osuuksiensa uudeksi kauppapaikaksi Helsingin pörssissä toimivaa First North -listaa. Siitä tulisi tämän markkinaympäristön ensimmäinen osuuskunta.

Uusi terveyskauppojen yhteisö BioPro osuuskunta luottaa kotimaisuuteen, kauppiasvetoisuuteen ja hyvään henkilökohtaiseen palveluun

Suomeen on syntynyt uusi terveyskaupan yhteisö, kun yhdeksän pitkän linjan terveystuotealan yrittäjää perustivat BioPro osuuskunnan. BioPron toiminta käynnistyi Espoossa keväällä 2022, kun ensimmäinen BioPro -nimen alla toimiva myymälä aloitti toimintansa Espoon Lippulaivassa. Tällä hetkellä kauppoja löytyy jo yhteensä 12 eri puolilla Suomea. Tammikuussa 2023 BioPro kauppiaat kokoontuivat osuuskunnan perustamiskokoukseen, jonka jälkeen yhteistoiminta pääsee virallisemmin käyntiin.