OP Ryhmältä 5 miljoonan euron lahjoitukset yliopistoille

OP Ryhmä on päättänyt lahjoittaa suomalaisille yliopistoille yhteensä 5 miljoonaa euroa vuosien 2015-2017 rahoituskierroksella. 

”Yliopistot ovat alueellisesti tärkeitä toimijoita ja elinvoimaisuuden lähteitä. Koulutus ja osaaminen turvaavat koko kansantalouden kehittymisen. OP haluaa tukea näin sekä koko Suomen että alueiden kilpailukykyä, jota yliopistot omalta osaltaan vahvistavat”, pääjohtaja Reijo Karhinen toteaa.

Viiden miljoonan euron kokonaisuus tulee koostumaan OPn keskusyhteisön sekä jäsenosuuspankkien lahjoituksista. Edellisellä rahoituskierroksella OPn lahjoitussumma, yhteensä 3,6 miljoonaa euroa, oli yksi suurimmista lahjoittajien joukossa.

Koulutukseen kohdistuvien leikkauspaineiden vuoksi yksityisten lahjoitusten merkitys yliopistoille korostuu entisestään, ja OP on päättänyt yhdessä nostaa lahjoitustensa tasoa. Yliopistolahjoitukset kuuluvat OPn yhteiskuntavastuun toimintaan ja muodostavat merkittävän osan ryhmän hyväntekeväisyyslahjoituksista.

Jaa artikkeli

Lue myös

Kansainvälinen osuustoimintapäivä: Osuuskunnat rakentavat parempaa tulevaisuutta kaikille

Osuuskunnat juhlistavat jälleen 6. heinäkuuta Kansainvälistä osuustoimintapäivää. Tämän vuoden teeman ”osuuskunnat rakentavat parempaa tulevaisuutta kaikille" mukaisesti osuustoiminnallisilla yrityksillä on tilaisuus esitellä nykyisiä ja historiallisiakin panostuksiaan, joita ne ovat tehneet kestävän tulevaisuuden rakentamisen eteen ja YK:n kestävän kehityksen tavoitteiden saavuttamiseksi.