HKScanin Rauman siipikarjatuotteita valmistava yksikkö vihitään käyttöön

HKScanin, kun siipikarjatuotteisiin erikoistunut yksikkö vihittään käyttöön perjantaina 18. elokuuta Rauman Lakarissa. Yritys kuvaa investoinnin lukeautuvan historiansa merkittävimpiinin.

Vihkijöinä toimivat maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä, Rauman kaupunginjohtaja Kari Koski sekä HKScanin hallituksen puheenjohtaja Mikko Nikula ja toimitusjohtaja Jari Latvanen. Strategisen investoinnin arvo on yli 80 miljoonaa euroa.

Uusi tehokas yksikkö parantaa HKScanin kilpailukykyä ja koko tilalta haarukkaan -ketjun kannattavuutta. Investointi tukee lisäksi suomalaista broilerin kasvatusta ja ylläpitää työllisyyttä.

HKscanin mukaan Rauman moderni yksikkö on yksi merkittävimmistä investoinneista Suomen elintarviketeollisuudessa.

”Me saamme käyttöömme markkinoiden uusimman teknologian, mikä luo mahdollisuuksia kehittää entistä innovatiivisempia Kariniemen®-uutuustuotteita HKScanin koti- ja vientimarkkinoille. Tämä parantaa edellytyksiämme kasvuun ja vahvistaa markkina-asemaamme merkittävästi HKScanille strategisesti tärkeässä tuotekategoriassa. Haluamme tarjota kuluttajille maistuvan ja vastuullisen arjen”, sanoo HKScanin toimitusjohtaja Jari Latvanen.

”Lisäkapasiteetti tuotteiden valmistuksessa antaa broilerin kasvattajille mahdollisuuden laajentaa tuotantoaan sekä kehittää liiketoimintaansa”.

Yksikön rakentaminen käynnistyi vuoden 2016 alussa ja projekti on edistynyt alkuperäisen aikataulun mukaisesti. Tällä hetkellä Raumalla on käynnissä testivaihe ja tavoitteena on saada tuotanto täyteen vauhtiin kuluvan vuoden loppuun mennessä.

Kaikki Raumalle tulevat broilerit ovat suomalaisia ja tulevat läheltä, keskimäärin 70 km etäisyydeltä. HKScan on tehnyt yhteistyötä eläinten hyvinvointiin perehtyneiden asiantuntijoiden kanssa eläinten käsittelytilojen suunnittelussa. Tiloissa on mm. ilmastoinnin, lämpötilojen ja valaistuksen osalta olosuhteet, joissa yksikköön saapuvat linnut pysyvät rauhallisena koko prosessin ajan. Lisäksi käsittelyvaiheita on vähennetty.

Rauman yksikön tehokkuus antaa mahdollisuuden keskittyä tuotteissa viimeistelyyn ja laadun kasvattamiseen. ”Olemme halunneet panostaa kuluttajan arjen helpottamiseen. Raumalla työskentelevät ammattilaisemme on koulutettu käyttämään uusia tuotantolaitteita kesän aikana. Ja vaikka olemme nostaneet automaatiotasoa merkittävästi ja ottaneet käyttöön uutta teknologiaa, olemme samaan aikaan halunneet säilyttää artesaaniotteen – ammattilaisemme tarkastavat kaikki pakkauksiin tulevat kanapalat”, kertoo HKScanin tuotannosta vastaava johtaja Aki Laiho. HKScan työllistää Raumalla n. 450 ammattilaista, joista n. 300 työskentelee tuotannossa.

Jaa artikkeli

Lue myös

Sijoitusosuuskunta Arvo on matkalla pörssiin

Keski- ja Pohjoispohjanmaalle alueellista elinvoimaa toiminnallaan tavoitteleva osuuskunta tavoittelee osuuksiensa uudeksi kauppapaikaksi Helsingin pörssissä toimivaa First North -listaa. Siitä tulisi tämän markkinaympäristön ensimmäinen osuuskunta.

Uusi terveyskauppojen yhteisö BioPro osuuskunta luottaa kotimaisuuteen, kauppiasvetoisuuteen ja hyvään henkilökohtaiseen palveluun

Suomeen on syntynyt uusi terveyskaupan yhteisö, kun yhdeksän pitkän linjan terveystuotealan yrittäjää perustivat BioPro osuuskunnan. BioPron toiminta käynnistyi Espoossa keväällä 2022, kun ensimmäinen BioPro -nimen alla toimiva myymälä aloitti toimintansa Espoon Lippulaivassa. Tällä hetkellä kauppoja löytyy jo yhteensä 12 eri puolilla Suomea. Tammikuussa 2023 BioPro kauppiaat kokoontuivat osuuskunnan perustamiskokoukseen, jonka jälkeen yhteistoiminta pääsee virallisemmin käyntiin.