Koronakokouksia koskevaa poikkeuslakia sovelletaan vielä kevään 2022 osuuskunnan kokouksiin

Laki väliaikaisesta poikkeamisesta osakeyhtiölaista, asunto-osakeyhtiölaista, osuuskuntalaista, yhdistyslaista ja eräistä muista yhteisölaeista (375/2021)  tuli voimaan 8.5.2021 ja on voimassa 30.6.2022 saakka.

Osuuskuntien osuuskunnan ja edustajiston kokouksia koskevat keskeiset määräykset osuuskuntalain tai osuuskunnan sääntöjen määräysten estämättä:

  • etäosallistuminen kokoukseen mahdollinen hallituksen päätöksellä
  • hallitus voi edellyttää pakollista ennakkoilmoittautumista kokoukseen
  • jäsenellä oikeus käyttää valitsemaansa asiamiestä
  • myös edustajiston jäsen voi käyttää asiamiestä, asiamiehenä voi toimia vain toinen edustajiston jäsen
  • asiamies voi edustaa enintään kolmea jäsentä ja enintään kymmentä prosenttia kokouksessa edustettujen jäsenten yhteenlasketusta äänimäärästä

Lakiasianjohtaja Anne Kontkasen koonti osuuskunnan kokouksissa poikkeuslain puitteissa

Jaa artikkeli

Lue myös

Vuoden osuustoimintateoksi valittiin Oulun Seudun Sähkön edullinen energia

Oulun Seudun Sähkön asiakasomistajilleen tarjoama vakaa ja edullinen energian hinta on valittu Vuoden osuustoimintateoksi osuuskuntien keskusjärjestö Pellervon järjestämässä valtakunnallisessa kilpailussa. Siinä haettiin toimintaa, jossa yrityksen osuustoiminnallisuus tulee erityisen vahvasti esille ja jäsenille on tuotettu erityisen merkityksellistä yhteistä etua.

Pellervon kannanotto osuuskuntaidentiteetistä

Kansainvälinen osuustoimintaliitto ICA on joulukuussa 2021 aloittanut arviointiprosessin, jonka tarkoituksena on selvittää, kuinka hyvin globaali osuuskuntaidentiteetti on määritelty. Pellervon hallitus on nyt koostanut suomalaisen osuustoiminnan yhteisen kannanoton osuuskuntaidentiteetistä ja lähettänyt sen ICA:lle.