Koronakokouksia koskevaa poikkeuslakia sovelletaan vielä kevään 2022 osuuskunnan kokouksiin

Laki väliaikaisesta poikkeamisesta osakeyhtiölaista, asunto-osakeyhtiölaista, osuuskuntalaista, yhdistyslaista ja eräistä muista yhteisölaeista (375/2021)  tuli voimaan 8.5.2021 ja on voimassa 30.6.2022 saakka.

Osuuskuntien osuuskunnan ja edustajiston kokouksia koskevat keskeiset määräykset osuuskuntalain tai osuuskunnan sääntöjen määräysten estämättä:

  • etäosallistuminen kokoukseen mahdollinen hallituksen päätöksellä
  • hallitus voi edellyttää pakollista ennakkoilmoittautumista kokoukseen
  • jäsenellä oikeus käyttää valitsemaansa asiamiestä
  • myös edustajiston jäsen voi käyttää asiamiestä, asiamiehenä voi toimia vain toinen edustajiston jäsen
  • asiamies voi edustaa enintään kolmea jäsentä ja enintään kymmentä prosenttia kokouksessa edustettujen jäsenten yhteenlasketusta äänimäärästä

Lakiasianjohtaja Anne Kontkasen koonti osuuskunnan kokouksissa poikkeuslain puitteissa

Jaa artikkeli

Lue myös

Emme tiedä miten vastuullista osuustoiminta on

Osuuskunnista puhutaan arvopohjaisina yrityksinä, jotka tuottavat kestävää hyötyä jäsenilleen. Ne ovat merkittäviä alueellisen elinvoiman lisääjiä; työllistävät ja investoivat Suomeen. monet suuret osuuskunnat ovat vastuullisuudessa edelläkävijöitä ja brändivertailussa yritysten brändit menestyvät. Mutta mikä tästä liittyy osuustoiminnalliseen yritysmuotoon? Mitkä ovat niitä vain osuuskunnille ominaisia piirteitä, jotka erottavat ne muista yritysmuodoista? Onko sellaisia? Näistä teemoista keskusteltiin Pellervolla 13.syyskuuta osuustoimintayritysten vastuullisuudesta ja viestinnästä vastaavien kanssa.