Suomen Kulttuurirahaston Pellervon rahastosta on nyt haettavissa yhteensä 98 000 euroa apurahoja

Pellervon nimikkorahasto tulee lokakuussa haussa tehtyjen anomusten perusteella jakamaan 98 000 euroa apurahoina osuustoiminnan ja keskinäisyyden kehittämiseen liittyvään tutkimukseen. Päätöksen saajista tekee Suomen Kulttuurirahasto, joka rahastoa hallinnoi.

Hakuaika  päättyy 31. lokakuuta klo 16. Apuharaa voivat hakea kaikki suomalaiset, Suomessa asuvat tai toimivat henkilöt ja yhteisöt. Haettavalla apurahalla työskentely voi alkaa aikaisintaan helmikuussa. Saajat julkistetaan helmikuun toisella viikolla.

Rahasto perustuu silloisen Pellervo-Seuran lahjoitukseen Suomen Kulttuurirahastolle vuonna 1964. Sitä on kerrytetty myös myöhemmin. Rahaston tarkoituksena on edistää kansan taloudellista vaurastumista tukemalla apurahoin osuustoiminnan, keskinäisyyden tai maatilatalouden kehittämiseen liittyvää sosiaalista, taloudellista ja kulttuurillista tutkimusta. 

Yleisesti Suomen Kulttuurirahaston päämääränä on sen oman määritelmän mukaan suomalaiskansallisen henkisen ja taloudellisen viljelyn vaaliminen ja kehittäminen. Säätiön sisällä toimii 800 nimikkorahastosta koostuva keskusrahasto ja 17 maakuntarahastoa. Kulttuurirahasto jakaa apurahoja ja palkintoja tieteen ja taiteen tekijöille sekä kulttuurielämän eri aloille toimiville henkilöille ja yhteisöille.

Hakuohjeet: www.skr.fi

Rahaston esittely 

Jaa artikkeli

Lue myös

Kansainvälinen osuustoimintapäivä: Osuuskunnat rakentavat parempaa tulevaisuutta kaikille

Osuuskunnat juhlistavat jälleen 6. heinäkuuta Kansainvälistä osuustoimintapäivää. Tämän vuoden teeman ”osuuskunnat rakentavat parempaa tulevaisuutta kaikille" mukaisesti osuustoiminnallisilla yrityksillä on tilaisuus esitellä nykyisiä ja historiallisiakin panostuksiaan, joita ne ovat tehneet kestävän tulevaisuuden rakentamisen eteen ja YK:n kestävän kehityksen tavoitteiden saavuttamiseksi.