Metsäliitto Osuuskunta Finlands Svenska Andelsförbundin jäseneksi

Suomen ja Euroopan suurimpiin kuuluva osuuskunta Metsäliitto on liittynyt ruotsinkielisen osuustoimintajärjestön Finlands Svenska Andelsförbundin (Andelsförbundet) jäseneksi.

”Metsäliitolla on noin 7000 ruotsinkielistä jäsentä, joten liittyminen tuntui luontevalta. Näiden jäsenten huomioiminen lisää entisestään luottamusta ja yhteistyötä alueilla, joilla Metsä Groupilla on jalostavaa teollisuutta jo olemassa ja myös uusia suunnitelmia tekeillä”, sanoo osuuskunnan hallituksen puheenjohtaja Jussi Linnaranta.

”Toivotamme Metsäliiton lämpimästi tervetulleeksi. Se on arvostettu toimija ruotsinkielisillä alueilla, joissa yhdistyksemme tehtävä on pitää yllä osuuskuntamallia ja tarjota palveluita asiakkaiden omalla kielellä,”, sanoo Andelsförbundetin toimitusjohtaja Kari Huhtala.

Huhtalan mukaan Pellervon jäsenet voivat liittyä 8 %:in lisämaksulla Andelsförbundetin jäseneksi, mikä on viime vuosina tuonut yhdistykselle uusia jäseniä. Pellervolla ja Andelsförbundetilla on yhteistyösopimus, jonka pohjalta osuustoiminnan ruotsinkieliset palvelut yhteisesti hoidetaan.

Lisätietoa Finlands Svenska Andelsförbundista:
https://pellervo.fi/sv/svenska/finlands-svenska-andelsforbund/
kari.huhtala@pellervo.fi

Jaa artikkeli

Lue myös

Sijoitusosuuskunta Arvo on matkalla pörssiin

Keski- ja Pohjoispohjanmaalle alueellista elinvoimaa toiminnallaan tavoitteleva osuuskunta tavoittelee osuuksiensa uudeksi kauppapaikaksi Helsingin pörssissä toimivaa First North -listaa. Siitä tulisi tämän markkinaympäristön ensimmäinen osuuskunta.

Uusi terveyskauppojen yhteisö BioPro osuuskunta luottaa kotimaisuuteen, kauppiasvetoisuuteen ja hyvään henkilökohtaiseen palveluun

Suomeen on syntynyt uusi terveyskaupan yhteisö, kun yhdeksän pitkän linjan terveystuotealan yrittäjää perustivat BioPro osuuskunnan. BioPron toiminta käynnistyi Espoossa keväällä 2022, kun ensimmäinen BioPro -nimen alla toimiva myymälä aloitti toimintansa Espoon Lippulaivassa. Tällä hetkellä kauppoja löytyy jo yhteensä 12 eri puolilla Suomea. Tammikuussa 2023 BioPro kauppiaat kokoontuivat osuuskunnan perustamiskokoukseen, jonka jälkeen yhteistoiminta pääsee virallisemmin käyntiin.