Ruralia-instituutissa tarjolla rahoitettu väitöskirjatutkijan paikka työosuuskunnista

Helsingin yliopiston Ruralia-instituuttiin on avautunut hakuun paikka väitöskirjatutkijalle osana tutkimushanketta. 

”Väitöskirjatutkijana STRAWOCO-hankkeessa käytät laadullisia menetelmiä tutkiaksesi, miten suomalaiset ja hollantilaiset työosuuskunnat rakentavat ja hallinnoivat strategisia resursseja”, kerrotaan väitöskirjatutkijan hakuilmoituksessa. 

”Tehtävän ensimmäiset kaksi vuotta ja neljä kuukautta rahoitetaan Wihuri säätiön apurahalla. Lisäksi Ruralia instituutti on budjetoinut varat väitöskirjatutkijan palkkaa varten kahdeksaksi kuukaudeksi. Rahoitusta on yhteensä kolmeksi vuodeksi.”

Paikkaan valittu henkilö työskentelee kestävän talouden ja osuustoiminnan tutkimusryhmässä, jota johtaa yliopistotutkija Taneli Vaskelainen. Tutkimusryhmä tutkii miten ja missä olosuhteissa vaihtoehtoiset organisaatiomuodot ja etenkin osuuskunnat voivat edistää sosiaalisesti ja ympäristöllisesti kestävämpää taloutta.

Hakuilmoitus Helsingin Yliopiston Ruralia-instituutin kotisivuilla

Jaa artikkeli

Lue myös

Sijoitusosuuskunta Arvo on matkalla pörssiin

Keski- ja Pohjoispohjanmaalle alueellista elinvoimaa toiminnallaan tavoitteleva osuuskunta tavoittelee osuuksiensa uudeksi kauppapaikaksi Helsingin pörssissä toimivaa First North -listaa. Siitä tulisi tämän markkinaympäristön ensimmäinen osuuskunta.

Uusi terveyskauppojen yhteisö BioPro osuuskunta luottaa kotimaisuuteen, kauppiasvetoisuuteen ja hyvään henkilökohtaiseen palveluun

Suomeen on syntynyt uusi terveyskaupan yhteisö, kun yhdeksän pitkän linjan terveystuotealan yrittäjää perustivat BioPro osuuskunnan. BioPron toiminta käynnistyi Espoossa keväällä 2022, kun ensimmäinen BioPro -nimen alla toimiva myymälä aloitti toimintansa Espoon Lippulaivassa. Tällä hetkellä kauppoja löytyy jo yhteensä 12 eri puolilla Suomea. Tammikuussa 2023 BioPro kauppiaat kokoontuivat osuuskunnan perustamiskokoukseen, jonka jälkeen yhteistoiminta pääsee virallisemmin käyntiin.