Uutiskirje 12.5. Mitä jäsenet meiltä odottavat?

Viime aikoina olemme saaneet tavata jäsenosuuskuntiemme ylintä johtoa. Olemme keskustelleet osuustoiminnasta ja sen merkityksestä nykyajassa.

Osuustoiminnan hidas eteneminen opetuksessa ja tutkimuksessa huolettaa. Esimerkiksi korkeakouluissa tarvitaan asennemuutos osuustoiminnan arvostuksessa ja näkyvyydessä.

Näkyvyyden lisäämiseksi toivotaan esiin menestystarinoita, joissa yhteisöllisyys ja vastuullisuus näkyvät muista yrityksistä erottavina tekijöinä.

Pellervon tehtäväksi nähdään myös jäsenomisteisen yritysmallin tunnettuuden lisääminen. Osuuskuntien hallintomallin viestimistäkin toivotaan.

Tarvitaan puhetta osuustoiminnallisuudesta. Nuoria tulee lähestyä. Osuustoiminnan arvomaailma puree nykyajassa.

Olemme kiitollisia saaduista evästyksistä!

Kari Huhtala
vt. toimitusjohtaja

Uutiskirjeeseen

Jaa artikkeli

Lue myös

Uutiskirje 17.8. Uuden äärellä

usi alkaa pitkästä aikaa toistemme lähitapaamisilla. Työpaikoilla, seminaareissa, asiakastilanteissa. Osuustoimintakeskus Pellervossa olemme lähes juhlamielellä, kun saamme nyt käyttöömme saneeratut tilat Simonkatu 6:ssa Helsingissä.

Uutiskirje 14.6. On aika vaikuttaa!

Tämä kirje käynnistää tärkeän nimienkeruukampanjan. Tavoitteenamme on koota mahdollisimman iso rintama osuustoimintayritysten johtoa ja tutkijoita vetoomukseen, joka vaatii osuustoiminnalle parempaa asemaa kouluopetuksessa yliopistot mukaan lukien. Aiheesta on puhuttu aiemminkin, mutta lisää painetta tarvitaan.

Uutiskirje 29.3. On uuden aika!

Koronaviruksen variantit ja Venäjän hyökkäys Ukrainaan luovat talouteen ja yhteiskuntaan poikkeustilan tuntua. Huoltovarmuuden, kotimaisen omistuksen ja osuustoiminnan merkitys vain korostuvat.