Kilon Osuus-Auto on hyväksytty Pellervon jäseneksi

Työntekijöidensä omistama kuljetusyritys Kilon Osuus-Auto hyväksyttiin vuoden viimeisessä Pellervon hallituksen kokouksessa järjestön uusimmaksi jäseneksi. Toimintavuosia sillä on kuitenkin takana jo 35: Osuuskunta on perustettu 1987, ja se oli aikoinaan lajissaan uraauurtava.

Alkuperäiset jäsenet olivat SOK:n keskusvaraston työntekijöitä, jotka päättivät perustaa oman kuljetusyrityksen. KOA:n esimerkkiä ovat sittemmin seuranneet lukuisat muut osuuskunnat.  

Kilon Osuus-Auto tunnetaan vakavaraisena ja menestyvänä yrityksenä, joka tarjoaa työntekijöilleen turvallisen työympäristön ja laadukkaan kaluston. Asiakkaille puolestaan KOA haluaa olla kumppani, joka on hyväntuulinen ja luotettava toimija. 

– Osuuskunnan liikevaihto on kuluvana vuotena 16 miljoonaa euroa, jossa on miljoonan verran kasvua viime vuodesta, kertoo toimitusjohtaja Ari Savisalo.

Kuljettajia on noin 200 ja osuuskunnan jäseniä 10. KOA:n nykyinen kotipaikka on Keravalla, ja asiakkaista edelleen merkittävä on S-ryhmä. Osuuskunnan autoilla hoidetaan sekä kuljetuksia Sipoon logistiikkakeskuksesta että verkkokauppatilauksia asiakkaille kotiin. Päätoimialueena on Uusimaa ja Pääkaupunkiseutu. 

Lue lisää:

www.koa.fi

OT-lehden artikkeli 18.10.2017: Ruokaa kumipyörillä vuorokauden ympäri

 

 

Jaa artikkeli

Lue myös

Pellervon lausunto kestävyysraportointidirektiivin kansallista implementointia koskevien säännösten alkuvaiheen valmisteluun

Edustamiemme osuustoiminnallisten yritysten osalta pidämme ensisijaisen tärkeänä sitä, että valmistelussa huomioidaan osuustoiminnallisten yritysten osakeyhtiöistä poikkeava liiketoimintamalli. Osana kestävyysraportointidirektiivin kansallista voimaansaattamista tulisi kirjanpitolakiin ottaa säännökset, joiden mukaisesti ryhmärakenteella toimivilla osuuskunnilla on osakeyhtiöitä vastaava mahdollisuus siihen, että yksittäiset  osuuskunnat vapautetaan konsernirakenteella toimivien osakeyhtiöiden tavoin raportointivelvollisuudesta, jos osuuskuntien omistaman keskusyhteisön toimintakertomukseen  sisällytetään omistajaosuuskuntien vastuullisuustiedot.