Euroopan yhteisötalouden webinaari 25.3.: Kiertotalous käytännössä – kuluttajaosuustoiminnan rooli

EU-komissio järjestää 25. maaliskuuta 2021 klo 11-16.30 webinaarin teemalla kestävä kulutus ja kiertotalous. Euroopan yhteisötalouden huippukokous (The European Social Economy Summit) on komission järjestämä korkean tason konferenssi, jonka tarkoituksena on kertoa yhteisötalouden merkityksestä Eurooppassa.

Konferenssi järjestetään nyt toista kertaa, ensimmäinen huippukokous pidettiin vuonna 2014. Koronan vuoksi tapahtuma järjestetään kokonaan verkossa. Pääkonferenssi on 26.-27.5. ja sitä ennen järjestetään kahdeksan temaattista tapahtumaa (roadmap event). Maaliskuun tapahtuman teemana on kestävä kulutus ja kiertotalous.

Euroopan kuluttajaosuuskuntien järjestö Euro Coop on vastuussa yhdestä webinaarin sessiosta. Kiertotalous käytännössä – kuluttajaosuustoiminnan rooli -keskustelutilaisuudessa keskitytään kuluttajaosuuskuntien rooliin kiertotalouden periaatteiden toteuttamisessa ja EU komission Pellolta pöytään -strategian sekä YK: n kestävän kehityksen tavoitte nro 12 asettamien tavoitteiden saavuttamisessa.

Euro Coopin ohjelmaosiossa teemoina ovat ruokahävikin torjunta, pakkausten optimointi, tuotemerkinnät, kestävä luonnonvarojen hallinta, kuluttajien vaikutusmahdollisuuksien lisääminen kestävää kulutusta ja terveellisiä elämäntapoja koskevan tietoisuuden ja koulutuksen avulla sekä jätteiden käyttö energiana.

Suomesta mukana on S-ryhmä ja sen esimerkistä on kertomassa vastuullisuusjohtaja Nina Elomaa. Muina keskustelijoina ovat Mike Pickering – Corporate Social Responsibility Manager, Midcounties Co-operative, Charlotta Szczepanowski – Head of Sustainability & Quality, Coop, Chiara Faenza – Sustainability & Values Innovation Manager, Coop, Carmen Redondo Borge – Director of Institutional Relations, HISPACOOP sekä Todor Ivanov – Euro Coopin pääsihteeri.

Webinaari 25. maaliskuuta 2021 klo 11-16.30:
Lue lisää  ja ilmoittaudu mukaan (maksuton).

Jaa artikkeli

Lue myös

Pienosuuskuntien kehittämispäivä 19.9. Helsingissä

Pienosuuskuntien Kehittämispäivä järjestetään tiistaina 19.9. klo 9–16.15 Pellervon toimistolla Helsingissä. Tapahtuma tarjoaa pienosuuskuntien jäsenille ja hallituksissa toimiville ainutlaatuisen mahdollisuuden vahvistaa talousosaamistaan ja syventyä vastuullisuuden maailmaan.