Opinnäytetyössä rakennettiin terveyskäyttäytymisen muutosmalli keskinäisen vakuutusyhtiön asiakasomistajille

Essi Frondelius teki ylemmän ammattikoreakoulun keskinäisen yhtiön asiakasomistajien terveyskäyttäytymisestä opinnäytetyön Haaga-Heliassa. 

”Projektin päätavoitteeksi muodostui muutosmallin luominen siihen, millä tavoin keskinäisen vakuutusyhtiön asiakasomistajien terveyskäyttäytymistä voidaan tukea psykologisen omistajuuden ottamisen ja tunteen tukemisen avulla”, Frondelius kertoo opinnäytetyönsä tiivistelmässä.

Hän toteutti tutkimusprojektin yhdessä keskinäisen vakuutusyhtiön kanssa. Lopputuloksena tutkimuksessa syntyi muutosmalli, jonka avulla voidaan hahmottaa millä tavoin asiakasomistajen omistajuutta terveyskäyttäytymisestään voidaan tukea muutoksen eri vaiheissa.

”Tulevaisuudessa olisi tärkeää innovoida keinoja, millä tavoin keskinäinen yhtiö voi vaikuttaa asiakasomistajien terveyskäyttäytymisen avulla riskienhallintaan”, Frondelius kertoo.

Opinnäytetyö on julkaistu Osuustoimintakeskus Pellervon digikirjastossa.

Jaa artikkeli

Lue myös

Pellervon kannanotto osuuskuntaidentiteetistä

Kansainvälinen osuustoimintaliitto ICA on joulukuussa 2021 aloittanut arviointiprosessin, jonka tarkoituksena on selvittää, kuinka hyvin globaali osuuskuntaidentiteetti on määritelty. Pellervon hallitus on nyt koostanut suomalaisen osuustoiminnan yhteisen kannanoton osuuskuntaidentiteetistä ja lähettänyt sen ICA:lle.

10 suomalaista maailman 300 suurimman osuustoimintayrityksen joukossa

Suomen suurin osuustoimintaan perustuva yritysryhmä S-ryhmä sijoittuu tuoreella maailmanlistalla sijalle 40. Maailman osuustoimintaliitto ICA:n kokoama World Cooperative Monitor 2023  laittoi jälleen globaalisti järjestykseen 300 suurinta osuuskuntaa, -pankkia ja keskinäistä vakuutusyhtiötä.

EU:n yritysvastuudirektiivin sisällöstä yksimielisyys

Euroopan unionin yritysvastuudirektiivin taustalla on pyrkimys torjua yritysten osallisuutta ihmisoikeusloukkauksiin ja ympäristöhaittoihin. Osuuskuntien osalta on vielä epäselvää, sovelletaanko direktiiviä osuuskuntiin ja mikä Suomen kanta tulee olemaan direktiivin kansallisessa toimeenpanossa.