Vaikuttamista kansallisesti ja Euroopassa

Pellervolla on monta roolia. Yksi niistä on yhteiskunnallinen keskustelija ja vaikuttaja. Teemme päättäjille niin kansallisella kuin Euroopan tasolla tutuksi osuustoimintaa yrittämisen muotona. Vaikutamme, että osuuskunnat ovat samalla viivalla muiden yritysmuotojen kanssa ja toimintamuodon erityispiirteet huomioidaan niin lainsäädännössä kuin yritysrahoituksessa.  

Vaikuttamistyömme keskiössä kotimaassa ovat seuraavan vuoden aikana ensi kevään eduskuntavaalit, tulevat hallitusneuvottelut ja uuden vaalikauden valmistelutyön tiivis seuraamis- ja vaikuttamistyö. Tuomme esille moninaisen osuuskuntakentän yhteistä viestiä.    

Osuustoiminnalliset yritykset ovat osa ihmisten arkea ja tärkeitä työllistäjiä. Ne tuottavat myös verotuloja hyvinvointiyhteiskunnan ylläpitämiseen ja kehittämiseen. Ei ole yhden tekevää millainen niiden toimintaympäristö on. Siksi vaikuttamistyötä tehdään.  

EU-vaikuttamisella järjestöllä on yli 30 vuoden historia. Tällä viikolla juhlitaan Brysselin toimiston taivalta. Toimisto toimii niin vaikuttamisen välineenä, mutta myös eurooppalaisen osuuskuntakeskustelun tuntosarvina. Tällä hetkellä seuraamme erityisesti yrittäjyys- ja yhteisötalousteemaa sekä yritysvastuun osalta valmisteltavaa säädäntöä.  

Osuuskunnilla on rooli EU:n rakentamisessa. Ne edistävät arvoja, jotka ovat eurooppalaisen yhteistyön ytimessä.  

Mari Kokko 
Pellervon toimitusjohtaja

Uutiskirjeeseen

Jaa artikkeli

Lue myös

Hyvää joulua!

Vuodenkierto lähenee päätepistettään. Kohta koittaa hetki, jolloin vetäydymme kukin tavallamme...

Uutiskirje 17.8. Uuden äärellä

usi alkaa pitkästä aikaa toistemme lähitapaamisilla. Työpaikoilla, seminaareissa, asiakastilanteissa. Osuustoimintakeskus Pellervossa olemme lähes juhlamielellä, kun saamme nyt käyttöömme saneeratut tilat Simonkatu 6:ssa Helsingissä.

Uutiskirje 14.6. On aika vaikuttaa!

Tämä kirje käynnistää tärkeän nimienkeruukampanjan. Tavoitteenamme on koota mahdollisimman iso rintama osuustoimintayritysten johtoa ja tutkijoita vetoomukseen, joka vaatii osuustoiminnalle parempaa asemaa kouluopetuksessa yliopistot mukaan lukien. Aiheesta on puhuttu aiemminkin, mutta lisää painetta tarvitaan.