Uutiskirje 16.12. – Aluevaalit: Puhutaan osuuskunnista

Uutiskirje 16.12. – Aluevaalit: Puhutaan osuuskunnista

16.12.2021

Ensi vuoden aikana suomalaiset kunnat uudistuvat merkittävästi: tammikuun aluevaalit toimivat lähtölaukauksena resurssien uusjaolle. Hyvinvointialueet ryhtyvät organisoimaan sosiaali-, terveys- ja pelastustoimen palveluita, jolloin kunnille jää paljon aiempaa enemmän voimavaroja miettiä elinvoimakysymyksiä.

Pellervon Ilkka Uusitalo kannustaa perustamaan lisää osuuskuntia sosiaalialalle ja terveydenhuoltoon

Pellervon Ilkka Uusitalo kannustaa perustamaan lisää osuuskuntia sosiaalialalle ja terveydenhuoltoon

14.12.2021

Osuuskuntia on Suomessa hälyttävän vähän, sosiaali- ja terveydenhuollon yrityksistä alle prosentti. Kuitenkin kyseessä on joustava yritysmuoto, joka sopii monenlaisiin tarpeisiin. Etenkin sellaisiin, joissa keskiössä on yhteisön etu, kuten soten sekä ensihoidon palveluiden järjestämiskysymyksissä, toteaa Osuustoimintakeskus Pellervon valtuuskunnan puheenjohtaja Ilkka Uusitalo. ”Yritysmallimme arvot sopivat erinomaisesti yhteen tulevissa aluevaaleissa puheena olevien palvelujen ihanteellisen tuottamisen suhteen. Uskon, että

S-ryhmän pt-logistiikkakeskus on vuoden 2021 energianerokas

S-ryhmän pt-logistiikkakeskus on vuoden 2021 energianerokas

10.12.2021

Sipoossa sijaitseva S-ryhmän päivittäistavarakaupan logistiikkakeskus on palkittu yhtenä kolmesta hankkeesta Vuoden Energianerokas 2021 -kilpailussa. Logistiikkakeskus osallistui kisaan hankkeella, joka nimenä oli ”S-ryhmän päivittäistavaran logistiikkakeskuksen kokonaisvaltainen energianhallinta”. Tunnustus myönnettiin tänä vuonna kolmelle vastuullisuusteolle, jotka ovat esimerkkejä energiankäyttöä tehostavista ja hukkaenergiaa hyötykäyttöön kierrättävistä ratkaisuista.

Kestävää ruokaa kasvavalle väestölle ilman peltopinta-alan lisäämistä: Valio tutkii tulevaisuuden ruoantuotantoa solumaatalouden keinoin

Kestävää ruokaa kasvavalle väestölle ilman peltopinta-alan lisäämistä: Valio tutkii tulevaisuuden ruoantuotantoa solumaatalouden keinoin

9.12.2021

Valio aloittaa yhdessä VTT:n kanssa projektin, jossa tutkitaan, millaisia ainesosia solumaatalouden avulla voitaisiin tuottaa elintarviketeollisuuden käyttöön. Tutkimusprojektissa kehitetään teknologiaa bioteknisesti tuotetuille proteiineille. Solumaataloudessa ruoka tuotetaan bioreaktoreissa, joissa ne kasvavat mikrobien avulla fermentoimalla. Fermentointi on Valiolle ennestään tuttu prosessi, sillä sitä käytetään perinteisesti hapanmaitotuotteiden ja juustojen valmistuksessa.

OP:n suuryritystutkimus: Suuryritysten vastuullisuustavoitteet heiluttavat myös pk-sektoria – 84 % suuryrityksistä kokee painetta uudistaa alihankintaketjujaan

OP:n suuryritystutkimus: Suuryritysten vastuullisuustavoitteet heiluttavat myös pk-sektoria – 84 % suuryrityksistä kokee painetta uudistaa alihankintaketjujaan

8.12.2021

Suuryritysten vastuullisuustavoitteet heijastuvat yhä enemmän pieniin ja keskisuuriin yrityksiin suuryritysten kokiessa kasvavia paineita päivittää alihankintaketjujaan. OP:n tutkimuksen mukaan suuryritykset ovat nyt valmiita tekemään vastuullisuuden nimissä myös yrityksen talouteen negatiivisesti vaikuttavia toimia.

Suomalaiset osuustoimintayritykset ilmastotyön kansainvälisessä ykkösluokassa

Suomalaiset osuustoimintayritykset ilmastotyön kansainvälisessä ykkösluokassa

7.12.2021

S-ryhmän tekemä ilmastotyö ylsi tänä vuonna arvosanaan A- maailmanlaajuisessa CDP-arvioinnissa. Metsä Board sai erinomaisen kolminkertaisen A-luokituksen ympäristöjohtajuudestaan ilmastonmuutoksen, vesiturvallisuuden ja metsien alalla.Se on yksi vain 14 yrityksestä, jotka saavuttivat kolminkertaisen A:n lähes 12 000 yrityksestä.

Tilaa uutiskirje